-PC Assistentie-

Assistentie op maat.

Reparaties


Het kan altijd voorkomen dat uw PC of laptop kapot gaat. U kunt voor de meeste problemen bij mij terecht. Nadat ik uw systeem heb onderzocht bespreken we altijd samen de mogelijkheden en kosten voor we tot reparatie overgaan.

Hardware check

Virus check

Een PC is aan slijtage onderhevig en langzaam gaan sommige onderdelen minder presteren. Vooral werkgeheugen is aan slijtage onderhevig omdat dit steeds gewist en beschreven wordt. Presteert uw PC minder goed dan u gewend was, dan is een hardwarecheck op zijn plaats.

Het grootste gevaar van het internet is het risico op virussen en mallware. Dit is niets anders dan een stukje kwaadwillende software dat bijvoorbeeld uw informatie doorspeelt naar anderen of uw bestanden kan gijzelen. Ik kan u helpen deze problemen de baas te worden.

Spyware check

Windows update/herinstallatie

Gaat uw computer wel eens zomaar naar een andere website als u wilt, heeft u last van ongewenste pop-up vensters, heeft u een taakbalk in uw browser staan waar u niet om gevraagd heeft of is uw startpagina ineens veranderd? Waarschijnlijk heeft u last van spyware. Onderneem snel actie want u weet nooit wie er met u mee kijkt!

Door het vele installeren van bestanden en programma's wordt uw computer steeds een klein beetje langzamer. In eerste instantie is dit op te lossen met onderhoud, maar uiteindelijk biedt een complete herinstallatie van Windows de grootste prestatiewinst. Ook kan bijvoorbeeld een hardnekkig virus een reden zijn om over te gaan op een nieuwe Windows installatie.

Stofvrij maken laptop

Driver update

Het kan helemaal geen kwaad om af en toe een expert naar uw pc te laten kijken. Is uw computer traag, dan is deze aan onderhoud toe. Ook bijvoorbeeld een laptop waarvan de ventilator heel hard blaast is hard aan een onderhoudsbeurt toe!

Soms werkt uw PC niet goed samen met uw randapparatuur. Dit is op te lossen door de juiste drivers te gebruiken. Ik zorg ervoor dat uw drivers up to date zijn en alle functies die u wenst te gebruiken goed werken.

Backup maken/instellen

Data recovery

Voor mij is het belangrijkste soort bestand de digitale foto, we schieten wat af en lang niet alle foto's worden meer afgedrukt en in een album gestopt. U zult misschien ook wel een hele verzameling op uw PC hebben staan. In het geval van een crash, virus of het defect raken van uw harde schijf kunnen uw dierbare herinneringen voorgoed verloren gaan. Een goede back-up is dan ook heel belangrijk. Natuurlijk is dit ook van toepassing op andere bestanden waar u waarde aan hecht.

Heeft u verzuimd een goede back-up te maken en is het toch fout gegaan? Soms is er met speciale apparatuur nog een hoop te redden. Data recovery is echt een laatste redmiddel, het maken van een goede back-up voorkomt een hoop ellende achteraf.

Scherm reparatie

Overige reparaties

Hoe voorzichtig we ook zijn met onze laptop, soms gaat een scherm wel eens kapot. Is dit bij u het geval, neem contact op en ik los dit voor u op.

Voor al uw overige reparaties kunt u contact met mij opnemen.